Förskoleklass

I Paviljongen vid stora skolgården hittar du förskoleklassen. Här finns trevliga, fungerande lokaler och flera lekplatser som inbjuder till lek och rörelse. Dagen i förskoleklassen börjar 8:30 och slutar 12:30. Lunch äter barnen i skolans matsal.

Språkträning går som en röd tråd genom verksamheten. Vi arbetar ständigt med att stärka barnens språkliga medvetenhet genom att tala och lyssna samt låta barnen lyssna på sagor och berättelser. Matematiska begrepp, räknesagor och problemlösning är en del av det dagliga arbetet. Lek, rörelse och utevistelse är även det dagliga inslag. Varje vecka har barnen idrott med skolans idrottslärare.

Vi sjunger gamla och nya sånger, spelar instrument, framställer ljud och leker danslekar. Barnens intresse och nyfikenhet för natur och naturvetenskap förstärker vi genom till exempel upptäckter i vår närmiljö.

För mig är det viktigt att du som förälder känner dig trygg när du lämnar ditt barn hos oss. På Hässelbygårdsskolan hittar du duktig och engagerad personal som varje dag arbetar för att ditt barn ska trivas och må bra samt nå alla kunskapsmål.

Våra barngrupper är små, lokalerna trivsamma och skolgården inbjuder till lek. Maten lagar vi i eget kök.

Välkommen till en verksamhet som präglas av värme, lekfullhet, glädje och engagemang!

Martin de Ron, rektor