Hässelbyakademin

Kunskap - Mentorskap - Inspriation

Hässelbyakademin är ett utvecklingsprojekt inom Hässelbygårdsskolan med syftet att hjälpa motiverade elever i högstadiet att utvecklas, både i skolan och utanför och på olika sätt förbereda dem inför vuxenlivet.

Eleverna som ingår i projektet har extra läxhjälp efter skoltid flera gånger i veckan, får gå på studiebesök och kurser (bl.a. om att skriva CV och söka jobb) och träffa inspirerande människor. Vi samarbetar dessutom med organisationen Mentor Sverige så att eleverna ska kunna få en yrkesmentor som arbetar med något som intresserar dem.

Med detta hoppas vi kunna ge eleverna lite av den kunskap och några av de verktyg och kontakter de behöver för att ta sig in på arbetsmarknaden i framtiden.

Företag eller privatpersoner som på något sätt vill vara med och stödja akademin kan gärna kontakta oss. Vi som arbetar med Hässelbyakademin är:

Mark Ahlenius, projektledare. Telefon: 0850849920 mark.ahlenius@stockholm.se