Prisbelönta, språkutvecklande och individfokuserade

På Hässelbygårdsskolan går ca 520 elever i åldrarna 6-16 år. Vi har även grundsärskola (åk 7-9) och förberedelseklasser inom vår verksamhet. Vi har fyra fritidshem samt en fritidsklubb som ligger i skolan.

Vi arbetar språkutvecklande i alla årskurser och i alla ämnen. Vi satsar även stort på IKT - informations- och kommunikationsteknik. Smartboards finns i alla klassrum och eleverna har egen iPad.

I åk 7-9 väljer eleverna en av nio profiler; advanced english, allmän, bild, matematik/teknologi, musikal, sambafotboll, science, textilt hantverk eller tm-hantverk. Till åk 6 gör eleverna ett språkval, vi erbjuder franska, spanska, tyska samt förstärkt svenska eller engelska.

Skolans ledning består av rektor tillsammans med tre biträdande rektorer, administrativ chef och skolsekreterare. En pedagogisk ledningsgrupp bestående av skolledning och arbetslagsledare arbetar för utveckling av skolan.

Skolmaten lagas i vårt eget kök och eleverna erbjuds två rätter samt ett stort salladsbord varje dag.

Vårt bibliotek är nyrenoverat och fyllt av såväl referenslitteratur som skönlitteratur. Här finns även tillgång till datorer för skolarbete.

Vi har vid ett flertal tillfällen prisbelönats för vårt framgångsrika arbete. Bl.a. har vi fått Stockholms stads hedersomnämnande i den årliga Kvalitetsutmärkelsen och vårt arbete med innovativ språkundervisning i engelska har fått både nationell och internationell uppmärksamhet.

Styrdokument

Skolans styrdokument utgör grunden på vilken verksamheten baseras. Dokumenten kan alla kopplas till Skolverkets tydliga mål och vision.