Skolrestaurang

Vi lagar maten på plats!

Näringsriktig och god mat är viktigt så att vi alla orkar med hela skoldagen. Hässelbygårdsskolan har eget tillagningskök och våra måltider följer Livsmedelsverkets råd och rekommendationer om näringsinnehåll och livsmedelsval.

Varje dag kan vi välja mellan två rätter, varav den ena är vegetarisk. Vår salladsbuffé innehåller förutom grönsaker, bönor och linser även pasta, bulgur eller liknande för den som vill ha en matig sallad. Bröd och smör finns som komplement till måltiden.

Mjölken är ekologisk liksom potatis, morötter och vitkål. Även andra ekologiska råvaror förekommer.

Specialkost (ex. vid allergier) kräver anmälan av vårdnadshavare på särskild blankett som hämtas hos skolsköterskan. Om behovet av specialkost förändras ska husmor meddelas skyndsamt.

Delaktighet!

Ett matråd bestående av elevrepresentanter och husmor träffas ett par gånger per termin. Eleverna i åk 7 gör två dagars prao i köket/matsalen.

Matro

För att vi alla ska få matro tänker vi på att:

• gå lugnt
  • prata i lagom samtalston
  • vara trevliga mot varandra
  • snygga till på borden när vi ätit klart
  • respektera lunchtiderna
  • respektera de reserverade platserna
  • hänga av oss ytterkläderna innan vi äter

Kontakta oss om du undrar över något!

Har du frågor om skolmaten är du välkommen att kontakta kökschef Åsa Nilsen, asa.nilsen@stockholm.se.