Trivselregler

Under läsåret 16/17 har elever och personal reviderad ordningsreglerna och kommit fram till nedanstående.

Trivselregler på Hässelbygårdsskolan

• Vi är trevliga mot varandra. Det innebär till exempel att vi hälsar på varandra och att vi är hjälpsamma. Det innebär också att vi inte svär, använder könsord, kallar varandra dumma saker eller på annat sätt kränker någon när vi möts eller på nätet.

• Alla på skolan har rätt till en bra arbetsmiljö. Det innebär till exempel att vi kommer i tid och är väl förberedda. Det innebär också att vi inte stör varandra i eller utanför klassrum och arbetsrum. Tänk på att när du har rast har andra lektion. Vi är också rädda om våra saker (som till exempel lokaler, möbler och skolmaterial). Du får inte använda skolans iPad i matsalen (eftersom vi är rädda om dem).

• Du tar ansvar för din hälsa och ditt lärande. Det innebär till exempel att du kommer utvilad och redo för studier till skolan. Det innebär också att vi till exemepel inte äter godis eller snacks eller dricker läsk under skoltid. Tänk på att du lär dig bättre om du är ute och rör på dig på rasten.

• Mobiltelefoner, iPads och datorer används under lektionstid endast för skolarbete. Du fotograferer, filmar eller spelar in ljud endast med berördas tillåtelse.

• Du utsätter inte dig själv eller andra för fara eller risker. Det innebär till exempel att du följer säkerhetsanvisningar. Det innebär också att du inte åker cykel, inlines, kickboard, moped, skateboard eller liknande på skolans område.

• Skolan har tillsynsansvar för dig som elev. Det innebär att du som går i F-6 inte får lämna skolans område. Från åk 7 får du lämna skolgården om det är OK för din/a vårdnadshavare.

• Lunchtiden är trevlig för alla. Det innebär att vi äter på planerad lunchtid och lämnar platsen när vi ätit klart och någon annan behöver den. Vi äter bara det som serveras i matsalen (på grund av allergier) och vi tar inte med oss mat härifrån. Vi tar bara så mycket som vi orkar äta. Vi lämnar bordet avplockat och rent och hänger upp stolen så att det är trevligt för nästa gäst. Vi hänger ytterkläderna i kapprummet eller på stolen.

Uppdaterad 170209